Meehelpen

Via deze website kunt u meewerken aan de opbouw van onze historische database. Het is mogelijk om via deze website uw steentje bij te dragen aan het historische onderzoek. Het projectteam is namelijk bijzonder geïnteresseerd in uw kennis over het verleden. Weet u meer over de namen die opgenomen zijn in onze database? Via de knop ‘Informatie toevoegen’ kunt op iedere pagina uw informatie kwijt. Wanneer u daarop klikt, krijg u een formulier waarop de informatie kan worden ingevoerd. Het projectteam kijkt dan zo spoedig mogelijk naar de informatie, en beslist dan of de gegevens worden opgenomen in de project-database.

In welke informatie zijn wij geïnteresseerd?

  1. Biografische en genealogische informatie. Bij iedere persoonsvermelding kunt u biografische achtergrondinformatie over personen kwijt. Weet u geboortedata, sterfdata, kerkelijke achtergronden of beroepen van personen? Of heeft u informatie over een bepaalde familie, een groep mensen of familierelaties?
  2. Kerkelijke, politieke en sociale achtergrondkennis over gemeenten, groeperingen of families. Wij zijn op zoek naar het religieuze, maatschappelijke en politieke profiel van de groep ondertekenaars van het Volkspetitionnement 1878. Via allerlei bronnen kunt u voor ons informatie verzamelen, wij zijn altijd geïnteresseerd!
  3. Literatuur- of bronverwijzingen. Wellicht heeft u een interessant boek over een familie, persoon of stad in de kast staan. Of heeft u in een plaatselijk archief allerlei informatie gevonden. Het kan altijd via het formulier worden ingevoegd.
  4. Bent u niet zeker of het in het formulier past? Alle informatie waarbij u niet direct de juiste plaats vindt, mag ook worden ingestuurd via het contactformulier. Wij hopen u dan zo spoedig mogelijk een reactie te geven.